Wie zijn wij Agenda Kwekfestijn Foto pagina Bezetting links
Persbericht


 

 

Brabants Dagblad 27-1-2007Van Frank en Nancy Sinatra 'Something Stu-pid', 'Als de morg-en is gekomen' van Jan Smit en uiteraard hun eigen hit "Blèft oe Eige', waar-mee ze in november derde werd-en op het kwèkfestijn.
Zomaar een willekeur-ige greep uit het mu-zikale repertoire van twintig uiterst gevari-eerde nummers waar-mee de Oeteldonkse carnavalsclub Alle Daoge Feest (ADF) het komende carnaval in gaat. De nummers van ADF worden zond-er uitzondering met een swingend arran-gement en in een stevig tempo uitge-voerd blijkt tijdens de repetitieavond van de club, in de bovenzaal van Bar le Duc.
"Onze nummers moeten altijd swingen en daarmee onder-
scheiden we ons van

veel andere carna-valsclubs in de stad van wie het geluid wat zwaarder en wat lang-zamer klinkt." zegt saxofoniste Rian Cas-telijns (36) tijdens de pauze. "In Oeteldonk spreekt men dan ook van de 'ADF sound', als ze het over onze mu-ziek hebben." De op-richting van ADF vond in 1983 plaats bij de toenmalige vishandel Bram van Dar-tel aan de Vughterstraat. "Het waren vooral onder-nemersgezinnen die gezamenlijk carnaval wilden gaan vieren en muziek maken", her-innert trompettist Mark van den Dungen zich.
ADF ontwikkelde zich de afgelopen 23 jaar, op muzikaal gebied, tot een van de betere Oeteldonkse carnavals-clubs, resulterend in vijf finaleplaatsen op het Kwèkfestijn en tal

van succesvolle optre-dens. "Muziek is voor onze club, naast uiter-aard de gezelligheid, het belangrijkste", zegt Gerry Castelijns (40), die bij ADF de grote trom be-speelt. "Carnaval vieren zon-der muziek maken is voor ons dan ook on-voorstelbaar."
"Het is echt kicken en genieten als je merkt dat een café of zaal door jouw muziek vol-ledig uit zijn dak gaat", vult Rian Castelijns haar man aan. "Maar op straat musiceren met carnaval in Oetel-donk is toch wel het allermooiste. Het is geweldig om te zien dat het Kerkpleintje of de Uilenburg dan in een mum van tijd helemaal volstromen met carna-valsvierders als wij daar spelen."

 

 

Bezetting
Vacatures
Verkiezing lid van het jaar
Artikel Brabants Dagblad
Video's
Audio
 
 
 
 
Home | Wie zijn wij? | Agenda | Kwekfestijn | | Foto's | Bezetting | Links
 

Copyright © 2004 Alle Daoge Feest